iş güvenliği uzmanlığı kursu

İşyerlerinde iş güvenliğinin sağlanması, iş kazalarının önlenmesi ve daha sağlıklı çalışma ortamlarının inşası adına her geçen gün daha fazla çalışma yapılmaktadır. Yasalar işverenlere her geçen gün daha fazla sorumluluk yüklerken işçilerin de eğitimli, donanımlı, bilinçli kişiler olmalarına önem vermektedir. İş sağlığı ve güvenliğine bu kadar önem verilmesi aynı zamanda önemli bir iş kolu yaratmış, istihdamın artmasıyla birlikte pek çok kişinin iş güvenliği uzmanı olma arayışına girmesine neden olmuştur.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununun 6. Maddesine göre iş yerlerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli çalıştırması zorunlu hale gelmiştir. Zorunlulukla birlikte iş güvenliği uzmanlığı mesleği daha bir önem kazanmış, sektörde çalışmak isteyenlerin iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alması zaruri hale gelmiştir. Bu sertifikayı alan kişi iş sağlığı uzmanı olarak istihdam edilebilmektedir.

İş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylar ilk olarak yetkili bir iş güvenliği uzmanlığı kursu aracılığıyla eğitimler almalı, daha sonra genel müdürlüğün İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına girmelidir. Sınav sonunda adayların 70 ve üzeri puan almaları gerekmekte, gerekli puanı alan adaylar gerekli evrakları hazırlayarak sertifika başvurusunda bulunabilmektedirler.

Online İş Güvenliği Kursuna Kimler Katılabilir?

İş güvenliği uzmanlığı alanında eğitimler online ve yüz yüze alınabilmektedir. Bu alanda kendini geliştiren, teknolojiye ayak uyduran kurslar adaylarına eğitimlerin tamamını ya da bir kısmını online olarak sunabilmekte, bu sayede her nerede olursanız olun eğitim alabilme imkanı sağlamaktadırlar. Online iş güvenliği kursu arayışınız için kursumuzla iletişime geçebilir, gerekli şartları sağlamanız halinde kurslarımıza dahil olabilirsiniz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş güvenliği uzmanı sertifikası alabilecek kişileri şöyle açıklamıştır:

  • Mühendislik fakültesi mezunları,
  • Mimarlık fakültesi mezunları,
  • ÇSGB iş müfettişleri,
  • SGK müfettişleri,
  • Fizikçiler, biyologlar, kimyagerler,
  • Teknik öğretmenler,
  • Üniversite meslek yüksek okulları iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları.

Bütün bu gruplarda yer alıyorsanız sertifika eğitimlerine başvurabilirsiniz. Fakat iş sağlığı ve güvenliği tipleri üç sınıfa ayrılmaktadır:

  1. A sınıfı: Çok tehlikeli işyerleri,
  2. B sınıfı: Tehlikeli işyerleri,
  3. C sınıfı: Az tehlikeli işyerleri.

İlk kez iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olacak kişiler C sınıfı ile başlamakta, üç yıl resmi görev yaptıktan sonra B sınıfına başvurabilmekte, B sınıfında 4 yıl resmi görev yaptıktan sonra da A sınıfına başvurabilmektedirler.

Kimler İşyeri Hemşireliği Sertifikası Alabilir?

İş güvenliği uzmanlığı ile birlikte sertifika alınabilecek alanlardan birisi de işyeri hemşireliği sertifikası olmaktadır. Yönetmelikte işyeri hemşireliği, Diğer Sağlık Personeli olarak geçmektedir. Hemşireler, çevre sağlığı teknisyenleri, acil tıp teknisyenleri ve sağlık memurları diğer sağlık personeli olabilmektedirler. Bunun için de yetkili kurumlardan eğitim alınmalı ve sınava girilmelidir.

Kurumumuz her biri alanında uzman eğitmen kadrosu ve İSG kursu ücretleri fark yaratmakta, adaylara gerekli bütün teorik ve pratik eğitimleri vererek sınavlara hazırlanmasına, sertifika sahibi olmalarına yardımcı olmaktadır.

Emek Mah. Mareşal F. Çak. Blv.
No: 81-A Şehitkamil / GAZİANTEP
Ticaret Sicil No: 54612
Ser Akademi - Tüm hakları saklıdır © 2018
İzinsiz içerik kullanılamaz. Web Tasarım